Известие

Collapse
No announcement yet.

Дебитомер 0 281 002 309 взаимозаменяемост?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дебитомер 0 281 002 309 взаимозаменяемост?

Имам съмнение, че дебитомера е сдал, та въпроса ми е има ли аналог този дебитомер и кой е той? Разполагам с 0281002308 от Стило, но неможах да го смъкна торкса е различен.
    Кой дебитомер може да стане или е само този?

Хвани главите на болтчетата с клещи и ги върти по малко така ще се ги развъртиш....
    Мисля, че 2-та ползват един и същи сензор.
    Различават се външно, единия се слага на 147-ца другия на 156-ца, иначе сензора е еднакъв......
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Този който е на стилот исках да го смъкна само за проба, а не за постоянно. Колата като е студена пука, забива нос, трудно пали и ме съмнява, че е от него. Вчера го извадих и с ужас установих че има някаква пробита дупка в него, което не трябва да е така.

Мога да взема на тънкана 0 280 218 019 дали ще стане? Икак мога да разбера кои са съвместими?

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=25278
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Разполагам с 0281002308 от Стило
          Това стило дизел ли е ?

По спомен ми се върти в главата,че 308 го слагат на дизел а 309 на бензин но може и да бъркам.
          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Да 1.9JTD

Comment

Така размених дебитомерите, същата работа. Стойностите са кажи рече едни и същи. МАй остава ламбдата след катализатора да сменя, защото при топъл и студен двигател показва едно и също напрежение 0.455-0.460v, което според мен не трябва да е така? Вие какво мислите?
              Ето скрийн от ФЕС.
              Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от maptod Покажи съобщение
                Така размених дебитомерите, същата работа. Стойностите са кажи рече едни и същи. МАй остава ламбдата след катализатора да сменя, защото при топъл и студен двигател показва едно и също напрежение 0.455-0.460v, което според мен не трябва да е така? Вие какво мислите?
                Ето скрийн от ФЕС.
                Това след колко време работа на двигателя е?
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ето скрийн от ФЕС.
                  Я прочети хубаво как работи диагностичната ламбда преди да тръгнеш да я сменяш Ти какво напрежение очакваш да видиш от нея?
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                    Това след колко време работа на двигателя е?

Две минути някъде.

@оем я ми кажи как работи? Очевидно не знам, щом питам, но ти явно знаеш.

Смених дебитомера не се оправи, ще сменя и сондата и ако тогава не се оправи, ще върви на майстор, защото тея работи малко ми бягат.

Comment

019 e със същия датчик
                      Дебитомерът трябва да има изходящо напрежение (като го изпържиш двигателя) над 4.25V
                      Крайната сонда е следяща дали катализаторът е ОК и напрежението и варира в тесни граници около 0.5V, ако всичко е ОК
                      Не разбрах какъв ти е проблемът та си тръгнал да сменяш всичко
                      Това 18.9кг/ч на какви обороти е?
                      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                      0879369082

Comment

Проблема е че сега особено като се застуди, сутрин на студен двигател, първо палене не иска да запали. Трябва поне 5-6 пъти да се върти ключа, припалва и угасва, ако не угасне започва да пука и да забива предницата, не може да се изфорсира и общо взето такива работи.

Тези 18,9кг/ч са на някакви обороти, сега не се сещам точно. Със сигурност не са ~850.

Comment

Проблема е че сега особено като се застуди, сутрин на студен двигател, първо палене не иска да запали. Трябва поне 5-6 пъти да се върти ключа, припалва и угасва, ако не угасне започва да пука и да забива предницата, не може да се изфорсира и общо взето такива работи.

Тези 18,9кг/ч са на някакви обороти, сега не се сещам точно. Със сигурност не са ~850.
                          Ами щом не са на 850 -> дебитомер
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            019 e със същия датчик
                            Дебитомерът трябва да има изходящо напрежение (като го изпържиш двигателя) над 4.25V
                            Крайната сонда е следяща дали катализаторът е ОК и напрежението и варира в тесни граници около 0.5V, ако всичко е ОК
                            Не разбрах какъв ти е проблемът та си тръгнал да сменяш всичко
                            Това 18.9кг/ч на какви обороти е?
                            019 не е със същия датчик. Виждам, че в още една тема го твърдиш.
                            Да не се подведе колегата и да си вземе друг дебитомер, като се надява да му изкорми датчика и да си го сложи.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                              019 не е със същия датчик. Виждам, че в още една тема го твърдиш.
                              Да не се подведе колегата и да си вземе друг дебитомер, като се надява да му изкорми датчика и да си го сложи.
                              Да, винаги съм го твърдял на основата на показанията на Бош и една таблица от сайта на Ферариста. Но все пак нека си провери. Кой е номерът според теб?
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X